Profilbilder

ETTER OPERASJONEN:

 

  • Ikke spise, drikke eller skylle munnen før etter 2 timer.

 

  • Ikke pusse i operasjonsområdet på en uke. En skal heller ikke bruke mellomromsbørster, tannstikkere og tanntråd i operasjonsområdet. I resten av tannsettet  utføres renhold som vanlig.

 

  • Etter sutur/pakning er fjernet (ca. 1 uke etter operasjonen), kan en forsiktig begynne å pusse på utsiden og innsiden av tennene i operasjonsområdet.

 

  • Etter 2 uker kan en forsiktig begynne med mellomromsbørster igjen ( eventuelt tannstikkere og/eller tanntråd om det er blitt instruert i dette).

 

  • 3 uker etter operasjonen er en tilbake til normal renhold i operasjonsområdet (dvs. en utfører en  gradvis opptrapping av tannpuss i operasjonsområdet i løpet av denne 3 ukers perioden).

 

  • Skyll med Corsodyl 2 ganger om dagen; morgen og kveld i ett minutt (følg anvisningen på flasken). Dette gjøres i inntil tre uker etter operasjonen er utført ( om en går igjennom en serie av operasjoner, skal det skylles med Corsodyl i hele operasjonsperioden og inntil 3 uker etter siste operasjon er utført). Tannkrem kan redusere virkningen av Corsodyl. Skyll derfor ca. ½ t etter tannpuss med tannkrem er utført ( gjelder ikke om en bruker "såpefri" tannkrem, f.eks. Zendium, da kan en skylle med Corsodyl umiddelbart etter tannpuss).

Corsodyl kan gi misfarging av tennene. Eventuell misfarning kan lett fjernes etter en er ferdig med perioden med Corsodylskylling.

Bruker du protese bør denne tas ut før skylling da Corsodyl kan gi misfarging på protesen.

 

  • Det kan være nødvendig med smertestillende tabletter det første døgnet etter operasjonen. Standard smertestillende preparat er Paracetamol (Paracet). Etter operasjonen får en utlevert Paracet som inneholder 1g paracetamol, det vil si at disse tablettene tilsvarer to "vanlige", reseptfrie tabletter Paracet. Om det er nødvendig med sterkere smertestillende medisin, vil en få utlevert Paralgin Forte.  Vær oppmerksom på at Paralgin Forte er merket med rød trekant på pakningen, og må derfor ikke kombineres med bilkjøring. Det må gå minst 6 timer mellom hver gang en tar en  smertestillende tablett (gjelder både for Paracet og Paralgin Forte)

 

  • Når effekten av bedøvelsen går ut, kan det begynne å blø noe fra operasjonsområdet. Dette er helt normalt, er ikke farlig og stopper raskt. Ved eventuell vedvarende blødning fra operasjonsområdet, må en ta kontakt med klinikken/behandler.

 

  • Unngå hard fysisk aktivitet samme dag som operasjonen ( f. eks trening, tunge løft osv.).
  • Om du er usikker eller har spørsmål, ta kontakt med klinikken (telefonnummer: 51 88 15 80, e-post: post@tannlegenehetland.no).

 

Åpningstider:

Mandag - Fredag :
kl 07:45 - 15:15

 

Telefontid : kl 08:00 - 15:00

Tlf nr: 51881580